Jacolien Platschorre

Dé coach

Jacolien Platschorre

Mijn naam is Jacolien en na de opleiding kinder- en jeugd verzorging ben ik de opleiding Z- verpleegkundige gaan volgen. Na een aantal jaar gewerkt te hebben met mensen met een verstandelijke beperking ben ik als verpleegkundige in de psychiatrie beland.

Nadat we in Rotterdam een huisje met een stukje grond konden kopen kochten we een eigen paard! Zo kwam Arash, een eigenwijze haflinger van 6 jaar. Snel kwamen er andere paarden bij en daarbij groeide ook de wens om groter te gaan wonen. Na een zoektocht kwamen we uit in Drenthe. Het was voor de kinderen een grote stap om vanuit de stad te verhuizen naar een klein dorp waar je vanuit je achtertuin zo het bos in kan lopen om uren te wandelen.

Equine Assisted Coach

In 2014 heb ik mijn Hbo V GGz diploma gehaald en ben ik werkzaam binnen de verslavingszorg. Al langere tijd had ik de wens om een opleiding te gaan volgen waarbij ik met paarden iets voor andere mensen kan betekenen. Na een zoektocht kwam Keulseweg in Pijnacker in zicht waar ik de opleiding equine assisted coach level heb gevolgd. Nu sta ik voor een nieuwe uitdaging in mijn leven met het starten van bedrijf; Jacocoaching. Wat staat voor Ja- Jacolien co voor mijn co-coach het paard.

In mijn loopbaan heb ik veel ervaring met verschillende doelgroepen opgedaan. Hierdoor ben ik in staat om structuur en rust te bieden. Ik ben niet snel onder de indruk van bepaalde situaties en ik kan goed omgaan met spanningen die soms ontstaan. Een van mijn kwaliteiten zijn mijn geduld en duidelijkheid.

Locatie

Je bent van harte welkom voor een coachsessie op onze locatie. Onze kudde bestaat uit een bont gezelschap van onder andere tinkers, haflinger en een shetlander. De coachsessie vindt buiten plaats, de voor- en nabespreking in ons verwarmde tuinhuis. Graag op koudere / natte dagen hier rekening mee houden.

KREAC

*De coachopleiding is als enige in Nederland door de NOBCO/EMCC geaccrediteerd op het EQA-niveau Practitioner. Daarnaast ben ik aangesloten bij het KREAC. Dit is het kwaliteitsregister voor paarden coaches. Via de website van KREAC vind je tevens meer informatie over de methodiek Equine assisted coach.

Pin It on Pinterest

Share This